Slider

Календар на събитията


България е домакин на първото издание на International Lindy Hop Championships – Europe

Най-популярният състезателен формат International Lindy Hop Championships (ILHC), признат от суинг ентусиастите по целия свят, ще направи своята премиера през ноември в Европа, и то не къде да е, а в София.
Международното състезание по Линди Хоп има дълга история и традиции в САЩ. През последните 14 години International Lindy Hop Championships (ILHC) се превърна в емблема за най-висок стандарт и качество сред почитателите на суинг танците. Целта на организаторите е да популяризират танца, като създадат събитие, което почита духа и традициите на Линди Хоп-а и предоставя възможност на състезатели от всякакъв произход да покажат своите умения на дансинга.
Тази възможност ще бъде още по-реална за европейските танцьори благодарение на "Линди Хоп България" – най-голямото училище по суинг танци и домакин на първото европейско издание на формата ILHC.
В рамките на четири дни – от 10 до 13 ноември – София ще стане домакин на танцьори, преподаватели, музиканти, лектори и суинг ентусиасти от целия свят. Програмата на събитието включва 15 състезателни дивизии, уроци и ателиета в различни стилове, музика на живо, дискусионни панели и много други. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Култура“.

Музикално и танцово изкуство

четвъртък 10 ноември 2022