Slider

Календар на събитията


Изложба „Кинтсуги“ - юбилейна изложба на Мег Коновска

ОКИ „Красно село”
бул. „Цар Борис III” 41
София
http://www.oki-krasnoselo.com
Зала № 3, ОКИ ДК „Красно село“
Изложбата „Кинтсуги“ се състои от 40 абстрактни и полу-абстрактни творби в различни размери и техники, със силен енергиен заряд и декоративно внушение.
Серията е вдъхновена от японското едноименно изкуство, при което строшените керамични съдове се лепят със злато. Вместо да бъдат замаскирани, така подчертаните пукнатини правят поправения предмет дори още по-ценен и интересен от първоначалния му вариант. Това изкуство прегръща красотата на несъвършенството, промяната и преходността, в синхрон с японската философия „Уаби-Саби“.
Посланието зад серията е, че трудностите могат да помогнат да израстнем, да станем по-мъдри и силни, както и да оценяваме красивото и хубавите моменти – както златото блести през пукнатините. Идеята е да търсим възможностите и ценните уроци в „кризата“ и да разглеждаме проблемите като задачи за решаване, вместо като задънена улица.
Всички произведения са с довършителни акценти от 23К златен варак. От древността до наши дни златото се е свързвало с божественото начало в различни култури, като се вярва, че привлича просперитет и благоденствие, носи усещане за лукс и усилва връзката с интуицията и Висшия разум.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.
Вернисаж 11.11.2022 г. - 19:00 - 22:00 ч.
Изложбата може да бъде разгледана от 11 до 22 ноември, от 9:00 - 17:00 ч.
Вход свободен.

Изложби

петък 11 ноември 2022

София

бул. „Цар Борис III” 41