Slider

Календар на събитията


Нощ на театрите: Изложба „Нощни персонажи“ в Галерия на открито пред Народен театър „Иван Вазов“

Галерия на открито пред Народен театър „Иван Вазов“
Юбилейните „Нощни персонажи“ идват през девет Нощи в десетата #НощниПерсонажи
21 e броят на фотографиите, включени в емблематичния проект на европейската инициатива Нощ на театрите, като за своя десети път в България събитието е подвластно на посланието „През девет Нощи в десетата“.
Главни герои в изложбата, която ще бъде представена от 15 ноември в Галерия на открито в Градската градина, стават едни от най-обичаните лица на българското театрално, балетно и оперно изкуство – Галин Стоев, Явор Гърдев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Дарин Ангелов, Христо Петков, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Силвия Петкова, Георги Златарев, Константин Еленков, Боряна Братоева, примабалерината Марта Петкова и премиер-солистът Никола Хаджитанев. В посланическия екип на инициативата тази година има и няколко нови попълнения – актьорите Владимир Михайлов и Виттория Николова, драматургът Александър Секулов и режисьорите Вера Петрова и Антон Угринов.
Нощ на театрите отбелязва юбилейно десето издание в България на 19 ноември. Програмата със събития ще предложи както представления на живо, така и съпътстващи активности в различни часове от съботния ден в 13 български града. Нощ на театрите е част от Календара на културните събития за 2022 г. на Столична община.

Изложби

вторник 15 ноември 2022