Slider

Новини


София се представи на най-голямата туристическа борса - WTM Лондон 2017

Общинско предприятие „Туризъм”, Столична община, представи София на най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия WTM Лондон от 6 до 8 ноември 2017 г. Самостоятелният информационен деск, част от националния щанд на България, беше брандиран с логото на София - Европейска столица на спорта 2018 г. и логото на българското председателство на Съвета на ЕС.

Богатото културно-историческо наследство на българската столица беше представено с рекламно-информационни материали и мултимедия: базилика “Св. София” и подземният музей, Музей за история на София, Боянска църква, манастирите край столицата и храмовете й. Бяха презентирани и най-новите туристически атракции на София – Археологически парк „Западната порта на Сердика“ и „Триъгълната кула на Сердика”. Професионалисти и крайни потребители получиха най-новия и най-актуален каталог с български обекти в списъка на ЮНЕСКО. Този каталог бе подготвен и издаден от ОП „Туризъм” в началото на есента и вече е представен на други световни форуми. Форумът в Лондон събира ежегодно изложители от над 5 000 туристически дестинации, близо 52 000 професионалисти от туристическата индустрия, ключови компании от всички сектори на бизнеса, медии, студенти и крайни потребители.

На щанда на София бе представен и богатият събитиен календар на българската столица. В контекста на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и София Европейска столица на спорта 2018 г. имаше още по-голям интерес към културните събития в София през следващата година. Голям интерес предизвика програмата на една от най-големите и посещавани културни институции в България – Софийска опера и балет. Щандът на София беше посетен от представители на различни туристически агенции, тур оператори, травъл блогъри и медии.