Slider

Новини


НА ПРАЗНИКА СИ СОФИЯ ПРЕДСТАВИ НОВА АРХЕОЛОГИЧЕСКА ЕКСПОЗИЦИЯ - „АНТИЧНА СЕРДИКА“

Петък, 27 Септември 2019

На 17 септември празникът на София и 140 годишнината от избора на града за столица на България бяха тържествено отбелязани с много концерти, изложби и аудиовизуално шоу на площад „Княз Александър I Батенберг“ с 3D мапинг. Денят на София сбъдна още едно очакване на софиянци - Регионалният исторически музей-София откри нов филиал – археологическата експозиция „Антична Сердика“, разположена в Античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“ под бул. „Мария Луиза“. В нея ще уловите живота от Античността, ще се уверите, че още в този период експонираните жилищни помещения разполагат със собствена отоплителна система и хигиенни помещения, ще разгледате подовите мозайки и добре съхранената от тях мозайка „Felix“.

Част от тази експозиция е и Информационно-образователен център на АККК „Сердика“ с творческа работилница за деца и ученици, в която те могат да се потопят в Античността чрез работа с глина и изработване на мозайки и монети.

Информационно-образователният детски център във филиала е обзаведен с дарение от Силви Вартан и със съдействието на Сдружение „Мос Майорум Улпие Сердице“. Филиалът на Регионалния исторически музей-София е с работно време от вторник до неделя 10:00 – 18:00 ч с последен час на влизане 17:30 ч. Билетите за възрастен са 6 лв., а за пенсионери, ученици и студенти – по 2 лв. Не пропускайте да се докоснете до античната история на София!