Slider

Новини


10 безплатни кулинарни майсторски класа на Женски пазар този уикенд

Петък, 03 Юни 2022

За втора поредна година билетът за Бакхус StrEAT Fest включва кратки лекции по теми, свързани с храната и напитките. Събитието ще се проведе на 4 и 5 юни 2022 г.

 

“Приятели изненадващо се обадиха и сега трябва да спретна нещо бързо и вкусно за вечеря, какво да правя?” На този въпрос и на още поне 9 такива, родени във всекидневието на градския човек, ще има отговори този уикенд на Женския пазар в София.

Дават ги подбрани и специално поканени от организаторите изложители в рамките на безкешовия фест за улична храна Бакхус StrEAT Fest, който ще се проведе за шести пореден път на 4 и 5 юни на най-старото тържище в столицата. Организатори са Бакхус и Общинско дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД, а мястото е Женски пазар, между улиците “Цар Симеон” и “Св. Св. Кирил и Методий”.  И в двата дни на гурме феста ще има по 5 кратки майсторски класа. Те ще започват на всеки кръгъл час от 13 до 17 ч. и ще траят 10 – 15 минути. Ще се провеждат на сцената на феста, която тази година е разположена в зелените площи до ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, като достъпът до тях е включен в цената на билета за вход в събитието и не изисква предварителна регистрация. Събитието е изцяло безкешово, билети се продават предварително онлайн или на място с карта или смарт устройство.

Самият фест включва над 70 изложители – ресторанти, каравани, крафт бири и занаятчийски вина, коктейли, фермерска продукция, както и щандове за домашни любимци. Фокусът на събитието е уличната храна в множеството ѝ проявления – от азиатска гьоза до балканска скара, от френски охлюви и жабешки бутчета до веган бургери и мексикански такос.

 

Ето и пълната програма на кратките майсторски класове по-долу, всички от тях включени в цената на билета.

 

СЪБОТА, 4 ЮНИ:

13:00 ч. – “Как да си направим веган алтернативи на млечните продукти у дома?”, воден от Мария Димитрова от Delishu
14:00 ч. – “(Без)алкохолни коктейли с български билки”, воден от Яна Асенова от Vidas
15:00 ч. – “Крафт бирите и съчетанието им с храна”, воден от Михаил Дурчев от Cohones Brewery
16:00 ч. – “Тънкости при домашните бургери”, воден от Стоян Сейменски от Hambar Premium Street Food
17:00 ч. – “Коктейли на винена основа”, воден от Оля Антонова от Trastena


НЕДЕЛЯ, 5 ЮНИ:

13:00 ч. – “Как да направим успешен десерт у дома?”, воден от Цветомира Кисьова от Zahir Sweet Creations
14:00 ч. – “Традиция срещу крафт при баварските бири”, воден от Христо Дренски от Bierbox.bg
15:00 ч. – “Предимствата на черноморските продукти и за какво да внимаваме при избора”, воден от Георги Гавазов от Черноморски улов
16:00 ч. – “Как да дегустираме вино, дори и да нямаме силно обоняние, и защо има смисъл?”, воден от Андреа Пунчева от Бакхус
17:00 ч. – “Тайните на отличния стек, приготвен на барбекю”, воден от Йован Яневски от The Holy Smokes BBQ

Kласовете ще са на български език. Те ще се провеждат от сцената, която е разположена от страната на ул. “Кирил и Методий”. Входът е „свободен“ и не се изисква предварителна регистрация – любопитните за нови знания трябва просто да дойдат в точния час пред сцената на Бакхус StrEAT Fest.

 

Още подробности за събитието на 4 и 5 юни 2022 г. – на страницата на Бакхус StrEAT Fest във фейсбук.