Slider

Новини


SoFest Winter 2023 събира на една сцена творци, артисти и изпълнители от световна величина

Сряда, 01 Ноември 2023

Най-очакваното зимно събитие, което ще позволи на жителите и гостите на София да се докоснат на най-доброто от балканската музикална сцена. От 17-ти до 19-ти ноември в Sofia Live Club, НДК те ще имат възможността да се насладят на три уникални, международни проекта с артисти и изпълнители от световната сцена.

На 17-ти ноември, меломаните ще се насладят на своебразен калейдоскоп с музиката сътворена последните 20 години от завладяващите братя Владигерови. Доказалите се музиканти - Александър Владигеров, тромпет, флюгелхорн и Константин Владигеров, пиано, заедно с Васил Хаджигрудев, контрабас и Стоян Янкулов - Стунджи, ударни - ще съблазнят публиката с мелодии от суинг ерата на 20-те и 30-те години на миналия век.

Във втората вечер на SoFest Winter ще гостува най-обичания македонски дует - „Дац и Александар“. Нашумелите артисти Драган Спасов-Дац, актьор и Александар Митевски, музикант и техният диджей ще взривят публиката с концерт, на който ще изпълнят песни, станали хитове и са с милиони гледания в музикалните платформи.

В неделната вечер, за първи път от три години в България, специално за феновете на SoFest  на сцената ще бъдe обичаното трио, без аналог в света Balkan Trio B/G. Виртуозните музиканти Теодосий Спасов – кавал и вокал, Влатко Стефановски – китара и вокал, от Северна Македония и Васил Хаджиманов – пиано, от Сърбия отново се събират от идеята за общите балкански корени и култура.

Билети за събитието могат да бъдат закупени онлайн на промоционална цена с 20% отстъпка на : http://grabo.bg и https://www.eventim.bg SoFest 2023 ще премине под патронажа на Министерство на културата и на кмета на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерство на културата и на Столична община в раздел „Значими събития“ 2023.

За повече информация може да посетите сайта на SoFest - http://sofest.avgroup-bulgaria.com/, страницата на фестивала във фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.