Slider

Календар на събитията


Столична библиотека на 94 години

Библиотеката на София посреща рождения си ден с откриване на музейно пространство „Личната библиотека на Симеон Радев“, с нова Коуъркинг зона за учене и работа и поетичномузикално пладне “Есенни съзвучия на площада“.
На 24 октомври 2022 г. една от най-старите култови културни институции в София – Столична библиотека – навършва 94 години от създаването си. Най-голямата публична библиотека в страната разполага с фонд от 1 милион и 200 хил. книги, 5 филиала, модерен детски Център, дигитална Тийн лаборатория и най-голямото ни богатство – близо 79-те хиляди читатели. За нашите читатели и потребители са достъпни: най-богатият документално-информационен архив за историята на София, електронен каталог с 250 хил. тома книги, български и чужди цифрови ресурси, Wi Fi зони, образователни и информационни услуги. Библиотеката на София само за една година има 16 хил. нови читатели, 490 хил. заети книги, 19 хил. нови заглавия на издания и 500 хил. посещения.
Столичната библиотека отбелязва този рожден ден освен с открития през пролетта нов Филиал "Овча купел" и с откриване на музейно пространство „Личната библиотека на Симеон Радев“ и на иновативна читателска Коуъркинг зона за учене и работа.
В Деня на отворените врати – 24 октомври – всички филиали и Детският център на Столичната библиотека ще представят свои интересни инициативи и всеки желаещ ще може да получи безплатна едногодишна читателска карта.
Благодарим на всички наши читатели за доверието и предаността към духовната ни кауза!
Споделете празника на Столична библиотека с нас и нашите приятели – поети, писатели, музиканти!

Фестивали и чествания

понеделник 24 октомври 2022