Slider

Новини


СОФИЯ С НОВА СИСТЕМА ЗА ПЕШЕХОДНА ОРИЕНТАЦИЯ НА ТУРИСТИТЕ

Четвъртък, 01 Март 2018

Съвсем скоро, пристигащите за първи път в София туристи ще могат лесно да се ориентират в града благодарение на нови указателни табели. На тях ще бъдат изписани имената на улиците и обектите на кирилица и транслитерирани на латиница, ще бъдат указани посоките към основните забележителности - музеи, храмове, архитектурни паметници и др., ще има и т.нар. тотеми, на които ще има изобразена карта на града и информация за културно-историческите забележителности.

Системата за пешеходна ориентация и лесен достъп до най-важните туристически обекти в София е изработена от екип на Fullmasters design studio, ръководен от Филип Бояджиев.

Тя ще реши един от основните проблеми, с които се сблъскват чуждестранните гости на столицата - да четат на кирилица. Поради това всички наименования са изписани двуезично. Шрифтът е специално конструиран за системата с българска форма на кирилица.

Дизайнът на различните елементи от системата е съобразен със световните стандарти. Знаците съдържат елементи, които туристите са свикнали да търсят в различните градове и това допълнително ще ги улеснява.