Slider

Новини


София с номинация от Emerging Europe Awards за „Стратегия за стимулиране на чуждестранните инвестиции“

Петък, 01 Юни 2018

София е един от десетте номинирани града за награда в категорията Стратегия за стимулиране на чуждестранните инвестиции на лондонската консултантска компания Emerging Europe. Наградите се връчват за политики и инициативи на градове от страните в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), наричани още Emerging Europe. В последните години регионът с население 180 милиона души отбелязва по-динамично икономическо развитие спрямо Западна Европа и е стабилен двигател за икономиката на целия континент.

Наградите на Emerging Europe целят да стимулират продължаващ растеж в региона и да привлекат вниманието на инвеститори от цяла Европа и от света.

Emerging Europe Awards връчва награди в общо 11 категории, сред които Туристическа кампания на годината, Инициатива за успешна реализация на младите хора, Инициатива на годината за равнопоставеност, Най-добра програма за стимулиране на научните изследвания, Стартъп инициатива със социално въздействие, Чуждестранна инвестиция на годината, Награда за цялостен принос и др.