Slider

Новини


ИНОВАТИВНА СОФИЯ С БУКЕТ ОТ МОБИЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

Понеделник, 30 Юли 2018

Нарастващият интерес към София, който се измерва с нарастващ брой туристи от над 48 страни по света, е стимул за появата на богатство от предложения за мобилни приложения. София е и сред 10-те най-добри градове за предприемачество в последните години. София Тех Парк и изложението  Sofia Startup Expo са също сред причините компании и проекти в сферата на информационните и комуникационни технологии да получат възможност за изява и да развиват иновативни решения за по-добър и екологичен живот в София. Българската столица събира под един покрив цялата стратъп екосистема в Европа – от създателите на технологиите, през иновационните мениджъри до инвеститорите, за да изградят партньорства. Естествена част от тази среда са новите мобилни приложения - ваш мобилен гид край забележителностите на София. Пазарът е гъвкав, за да отговори на различните желания и интереси на гостите на града: избирате сред мобилни приложения с различен обхват на броя забележителности, както и начин да ги използвате - може да заявите в сайт наемане на устройство за деня, или да свалите на личния си телефон мобилно приложение, което ви води по желани маршрути в София.

В туристическия сайт на София www.visitsofia.bg имате възможност да използвате два гида на английски език : Farrol City Guides, Pocket guide и приложението Sofia around me / София край мен. Farrol City Guides ви предлага обзорно представяне на София, 4 основни забележителности, 4 места, където да опитате кухнята на София, 4 интересни факта за традицията в София.

Pocket guide предлага подробен маршрут край основните забележителности в центъра на София.

Sofia CulTOUR Mobile App e още една интерактивна платформа, която дава информация за най-интересните и най-популярните културни събития, културни и исторически забележителности, музеи, галерии и маршрути край забележителностите на София. Sofia CulTOUR мобилна апликация е виртуален културен гид, който може да бъде полезен за гостите на София и за местните жители. Приложението е безплатно и позволява на използващите го да си направят свой културен маршрут. То предлага лесен и бърз избор какво, кога и къде да посетим: http://www.cultour.online, http://www.cultour.online/?lang=en

За тези, които искат да пътуват във времето в София – съвсем скоро ще може да изберете Reinvent Sofia – мобилно приложение за културното наследство на града, безплатна игра за телефон и за таблет, която представя карта на София и включва различни забележителности от различни исторически периоди – Праистория, Тракийски период, Гръко-римски, Средновековие, Османски период, Царство България и Социализъм. Целта на играта е да бъдат събрани всички места и теми в правилна историческа последователност. Повече информация за приложението ще откриете в Туристическите информационни центрове на София. Там ще получите и желаната от Вас информация за всички забележителности на дестинацията, безплатни туристически карти и материали на различна тематика според Вашите интереси и още едно предложение да опознаете наследството на София чрез играта “София: в обувките на един софиянец” и идеи за селфи снимки край забележителностите на този древен и модерен град.

В Деня на София – 17 септември - Националният военно-исторически музей ще представи нови интерактивни функционалности на своите изложби – touch screen app с подготвени градски маршрути, които следват военната история, свързана с града, както и платформа за виртуален достъп до най-интересните експонати на откритата експозиция.

Мобилно приложение, полезно за всеки жител или гост на София, е Sofia Traffic  – за операционна система Android 2.3 и по-нова; Sofia Traffic  –  за операционна система IOS 7.0 или по-нова. Съвместимо с iPhone, IPAD и iPod. То дава информация за пристигането на градския транспорт в реално време.

И реалната, и мобилна интерактивна София е Ваша, вземете я!