Slider

Новини


КОЛЕДЕН БАЗАР 2018

Петък, 23 Ноември 2018

Период на провеждане: 23.11-23.12.2018 г.

Място на провеждане: Градската градина на гр.София

Очакването на един от най-светлите християнски празници – Рождество, на много места по света се е превърнало в събитие, което събира хората заедно цял месец преди Коледа. Част от тази традиция са възникналите преди 500 години в Германия и Австрия коледни базари, където посетителите имали възможност всяка вечер да общуват, да се насладят на вкусна храна и сгряващи напитки и потопени в празнична атмосфера заедно да отброяват оставащите дни до празника.

Ежегодният Немски Коледен базар в София пресъздава автентичната немска традиция в празнуването на Коледа. За целта се проектира и строи на специално избрано място мини Коледно градче с празнично украсени дървени къщички, предлагащи на посетителите типични за немската кухня ястия, топло вино и лакомства за децата, както и ръчно изработени сувенири – дървени играчки, коледна украса. В сърцето на това градче се поставя сцена, на която всеки ден се представят културните мероприятия на събитието / куклен театър, коледни музикални изпълнения, концерти на училища, детски градини и благотворителни фондации/, чийто основен акцент е Дядо Коледа, помагащ всяка вечер на специален гост да отвори поредното прозорче от предколедния календар. Всяка година Немският Коледен Базар подпомага и конкретна социална кауза чрез събиране на дарения и предоставяне безвъзмездно сцената и територията на базара на фондации, занимаващи се с благотворителност. Обособена е и зона за анимация и забавления за най-малките посетители.

Осмото издание на Немски коледен базар в София ще стартира на 23.11.2018 г.

Сцената и дървените къщички, сгушени в Градската градина, в близост до историческия площад "Александър Батенберг" ще зарадват посетителите си с богата културна програма -детски театър, музикални изпълнения и срещи с Дядо Коледа. Вкусни кулинарни изненади, ще очакват посетителите всеки ден, въздухът ще бъде наситен с мирис на канела и много коледно настроение и усмивки.