Slider

Новини


София и Виена подписаха споразумение за взаимна подкрепа на стартиращи компании с фокус върху финтек и биотехнологии

Понеделник, 22 Октомври 2018

На 22 октомври, след официална среща във Виена между кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и кмета на Виена г-н Михаел Лудвиг, двата града подписаха споразумението „City-to-City Agreement“ за бизнес подкрепа към компании, които искат да стартират операции в столицата-партньор. Специален фокус на споразумението са компании от секторите Финансови технологии, Биотехнологии и Науки за живота.

Споразумението беше подписано от изпълнителните директори на бизнес агенциите на двете столици – г-н Герхард Хирци, управляващ директор на Виенската бизнес агенция (Vienna Business Agency) и г-н Владимир Данаилов, изпълнителен директор на Столичната агенция за инвестиции. По силата на договореното партньорство, предприемачи от София, които искат да развият бизнес във Виена и компании от Виена, които искат да установят операции в София, ще получават стартова подкрепа за коуоркинг офис, информация, контакти с инвеститори и с участници в екосистемата в съответния сектор, настаняване в града и др.

Споразумението бе сключено в рамките на паралелното събитие „25 часа във Виена“, в което 11 български финтек и биотехнологични компании, придружавани от кмета Йорданка Фандъкова, се включиха в серия от бизнес срещи с австрийски организации и компании.