Slider

Новини


София се включи в предприемаческата платформа SCALE

Четвъртък, 01 Ноември 2018

Екипът на Столичната агенция за инвестиции се присъедини към международната стартъп платформа SCALE и разработи профила на град София, представящ потенциала на града като предприемаческа и стартъп дестинация, и възможностите, които той може да предостави на предприемачи от Европа и света.

SCALE (The Startup City Alliance Europe – Стартъп Градски Съюз Европа) е международен онлайн портал, създаден с цел да подпомогне развитието на единна прозрачна стартъп екосистема от свързани помежду си Европейски градове. Платформата подкрепя европейските стартъпи в усилията им да се разрастнат (scale) и да излязат на чуждестранни пазари – не само в Европа, но и на другите континенти. За целта платформата събира на едно място съществуващите вече структури, подкрепящи предприемачеството и стартъп екосистемата – общини, университети, корпорации и бързо растящи стартъпи (известни още като scale-ups).

В момента SCALE обединява 19 стартъп организации от 10 европейски града: Амстердам, Антверпен, Брюксел, Хелзинки, Милано, Мюнхен, Париж, Порто, Рим и Вилнюс. София е 11-ят град, включен в платформата.