Slider

Новини


София посреща новата 2019 година с нова визия

Сряда, 28 Ноември 2018

София инвестира в иновации, култура и зелени системи – това са трите основни акцента на българската столица, които лесно ще уловите в потока от новини и събития. София наистина следва девиза си - тя „Расте, но не старее“. Залесителната инициатива „Новата гора“ и през този сезон привлече стотици доброволци, които продължиха работа дори в началото на ноември. С новопосадените фиданки новият зелен пояс край София вече е с  26 200 растения повече.

  

Инвестициите през 2019 г. в нови културни пространства и реновиране на вече утвърдени също са видими – през годината бяха вложени средства в обновяване или ремонт на храмове, на знакови за София пространства – в самия център на града край храм-паметника „Александър Невски“ - градините „Кристал“ и „Климент Охридски“, при това се запазва духът на София. Със своя колорит в началото на 2019 г отново ще пулсира и площад „Славейков“, който беше също обновен. Книжният пазар на София пак ще ви посреща с изобилие от книги и помагала, но този път книжните щандове ще имат красив покрив от 15 издигнати перголи на две нива, покрити с цветни тенти. Фонтанът ще бъде обновен, нови пейки и велостойки ще бъдат на разположение на гостите и гражданите на София.

Нараства и броят на галериите в София като една от тях през 2019 г. ще бъде пространството под някогашния мавзолей на социалистическия лидер Георги Димитров.

 

В сферата на иновациите София продължава развитието си като модел на интелигентния град, който инвестира в науката и технологиите и прави смели крачки в бъдещето.