Slider

Новини


МЕСЕЦ МАЙ ИДВА С ГОЛЕМИ ФЕСТИВАЛИ И ПЪСТРИ БАЗАРИ

Сряда, 01 Май 2019

През месец май София открива палитра от фестивали. Софийски фестивал на науката от 9 до 12 май 2019 г. ви очаква с постиженията на световноизвестни учени и млади изследователи от България и чужбина. Основната цел на фестивала е да стимулира интереса към науката сред младите хора, да информира за най-новите научни усилия и да установи науката като част от София Тех Парк www.facebook.com/sofia.science.festival

На 15 май София ви кани на Нощ на литературата 2019 с публични литературни четения.

От 28 май до 2 юни 2019 г. предстоят „Пролетен базар на книгата“ и Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Традиционният „Пролетен базар на книгата“ в НДК ще се проведе за тринадесети път. В него ще участват най-големите издателства в България. В програмата му се организират срещи между читателите и популярни български автори, провеждат се четения, дискусии и изложби.

През 2019 г. ще се проведе и второто издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи.

От 2 до 14 май 2019 г. в Национален дворец на културата ще се проведе и деветото издание на фестивала София хартиен арт фест с различни изложби, пърформанси, лекции. За всички предстоящи събития повече може да прочетете на www.artsofia.bg.