Slider

Новини


СОФИЯ С ПЪРВА НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБЪР ТУРИСТИЧЕСКИ САЙТ

Събота, 20 Април 2019

На 20 април 2019 г. китайската версия на туристическия сайт на София www.visitsofia.bg спечели първа награда по време на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ 2019, гр. Велико Търново, в рамките на седмия Национален конкурс READ& TRAVEL („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ“) в категория „Най-професионални туристически сайтове и мобилни приложения“.

Успоредно със София в Международното туристическо изложение „Културен туризъм 2019“ взеха участие десетки общини и музеи от страната, посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Република Южна Африка, Китайският културен център, туристическият информационен център от сръбския Димитровград, различни сдружения и туристически организации от България и чужбина.

Българската столица, представена чрез ОП „Туризъм”, взе участие на изложението със собствен щанд с кино кът, където посетителите се потопиха в магията на филмовото изкуство. Специално за ОП „Туризъм“ БНТ създаде документален филм за София, представящ архивни кадри с интересни факти и туристически забележителности.

Телевизионен екип на държавния интернет канал „Русия 1“ взе интервю от г-н Иво Маринов, директора на общинското предприятие.

По време на изложението в музея „Учредително събрание“ се проведе и Българо–руска кръгла маса „Ролята на туризма за развитието на регионите. Културният туризъм – традиции и бъдеще“. В панел „Регионите на България и Русия – центрове за развитие на културните традиции и историческата памет“ бе представен филмът „София – историята на Европа. Православните храмове“. Специално за изложението и за участието в кръглата маса в старата столица на България бяха пристигнали над 50 представители на руските региони и на туристическия бизнес от Русия.