Slider

Новини


Ще посрещнем лятото в София със SoFest Summer

Четвъртък, 04 Май 2023

Лятното издание на SoFest 2023 ще събере на една сцена творци, артисти и изпълнители от световна величина

SoFest 2023 представя SoFest Summer Edition, който ще се проведе от 22-ри до 25-ти юни в Кино Кабана, София. Лятното издание на емблематичния столичен фестивал SoFest ще представи четири уникални концерта и нови литературни изкушения. На фестивалната сцена в сърцето на столицата ще видим творци, артисти и изпълнители от световна величина.

На 22-ри юни в 20:00 ч. в Кино Кабана е откриването на SoFest Summer с концерт „Theodosii Spassov ft Hojsak & Novosel". Виртуозният изпълнител на кавал Теодосий Спасов заедно с Тихомир Хойсак и Филип Новосел от Хърватия ще представят новия си проект съчетавайки традиционни български и балкански ритми.

Втората вечер на 23-ти юни от 20:00 ч. SoFest Summer ще представи "Pendara Ethno Project". В проекта създаден от Нина Николина - вокал и Калин Вельов - перкусии и DJ участват и Таня Първанова - вокал и Живко Василев – кавал и клавири.

В съботната вечер на 24-ти юни от 19:30 ч. на сцената на SoFest Summer ще се качат двама млади, но доказали се творци - Цветелина Цветкова и Калина Баткова. Червенокосата фурия Цвети доби популярност с разкази за хората, любовта, мечтите, корените ни, за простичките неща в сборника „Зелената жилетка" и с поредицата “Лейди Гергана.

Последната вечер на SoFest Summer на 25-ти юни от 20:00 ч. публиката ще се наслади на новия проект на Добрин Векилов-Дони - бас китара и вокал, Славин Славчев - вокал и Венко Поромански – ударни - "Acoustic Queen Project". В него участват още Славчо Николов от БТР - китара и Михаил Шишков - син - клавишни, мандолина и вокал.

Може да намерите билети за вечерните събития на промо цена в мрежата на Ивентим и Грабо. Организаторите на SoFest са предвидили и каса на място в дните на лятното издания, ако все още има билети.

Дневната програма на SoFest Summer 2023 ще предложи за децата и техните семейства представления, музикални, занимателни и образователни ателиета, и много, много изненади за малки и пораснали деца. Малчуганите ще могат да се забавляват с богата фестивална програма на 23-ти, 24-ти и 25-ти юни от 09:00 до 17:00 часа. През трите дни в същите часове, в Кино Кабана ще се проведе и тематичен SoFest базар с производители от България и Балканите. Дневната програма на фестивала и SoFest базара ще са с вход свободен!

SoFest 2023 ще премине под патронажа на Министерство на културата и на кмета на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова, част от Календара на културните събития на Министерство на културата и на Столична община 2023.

За повече информация може да посетите сайта на SoFest - http://sofest.avgroup-bulgaria.com/, страницата на фестивала във фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.

Източник: SoFest